Last few days

Tjena!

Ska försöka komma ihåg så gott jag kan vad vi hittat på de senaste dagarna. 

I fredags gjorde vi inte så mycket. Vår första dag där vi inte hade någon aktivitet inbokad och det var sååå skönt. Vi var ute och gick i solen, åt glass, gick till botaniska trädgården med Lois och Katie och spelade frisbee golf. Det sög vi förövrigt på men det var kul ändå haha. Speciellt när Lisas frisbee rullade ner mot vattnet och hon skenade efter den i en jäkla fart haha. Vi DOG av skratt. 

Efter turen i parken gick vi till hostelet och lagade mat, gjorde oss i ordning lite och mötte upp Lois och Katie för lite drinkar och 4 dollars-pizza på Searle Lane. Så värt och så gott! Lite parkhäng med resten av Kiwi-gänget och sedan var vi ute på säkerligen varenda bar i Queenstown haha. Riktigt rolig kväll som avslutades med glass i lobbyn på hostelet. Standard.

I lördags morse hade vi tänkt gå upp någorlunda tidigt och gå ut på en 5 timmars hajk. Det gick väl sådär kan jag säga efter att ha varit ute lite för många kvällar i rad. Queenstown happened så att säga. Kom iväg efter tolv någon gång, började gå i typ 1,5 timmar och så började det spöregna. Då var vi mitt ute i ingenstans, helt slut. Det var totalt igenmulet så vi valde att traska neråt igen. Vi köpte kaffe och satte oss på ett kafé med wifi i några timmar och planerade lite inför Filippinerna. Kan inte fatta att vi åker dit på fredag, så sjukt! Känns som vi kom till NZ nyss och nu har vi bara några få dagar kvar. 

På eftermiddagen tvättade vi lite och sedan bestämde vi oss för att göra oss i ordning och gå ut igen. Haha. Vi tog med oss vår danska roomie Mads och vår svenska bungy-kompis Madeleine till Searle Lane (igen) och drack öl innan vi gick ut och dansade hela natten. SÅ kul kväll! Älskar när man hittar roliga killar som bara röjer loss och älskar att dansa lika mycket som jag och Lisa haha, Mads var verkligen så. Precis som tidigare kvällar avslutades kvällen med en glass i lobbyn. Kvalitetstid! 

I söndags började vi med sovmorgon och frukost innan vi mötte upp Madeleine och blev upphämtade av en minibuss, för att åka mot Shotover Canyon. Vi hade nämligen, lite spontant, bokat in att göra Canyon Swing - 109 m fritt fall (förövrigt världens högsta) plus en swing nere i en canyon. En av de populäraste aktiviteterna i Queenstown. Jag vet, vi är inte kloka, men vi blev så sugna efter Bungyn haha. Jag och Lisa hade bestämt oss för att hoppa tillsammans baklänges utgör stupet. Om det var kul? OHJA. Jävlar vad jag skrek haha. Det var inte alls lika läskigt som Bungyn men minst lika roligt. Videon finns på min Facebook om ni vill skratta åt oss, haha. 

När vi kom tillbaka till stan mötte vi upp Mads och gick och köpte varsin Fergburger. BÄSTA hamburgaren jag ätit. Vi satte oss nere vid sjön i solen och hade det såå mysigt. Söndagen var lätt den varmaste dagen så vi försökte vara ute så mycket som möjligt. Efter burgaren gick vi en sväng, köpte världens godaste glass på Patagonia och satte oss i hamnen. Vi försökte oss på att inte prata engelska utan bara svenska/danska med Mads, herregud vad vi skrattade. Sjukt kul med alla olikheter. Mitt i allt ihop när vi sitter där med glass i hela ansiktet väller det ut kineser från en båt och börjar fota oss. Så oklart men så kul. 

Eftersom söndagen var vår sista kväll i Queenstown ville vi såklart avsluta på topp genom att gå ut. Vi gjorde oss iordning, köpte med oss dricka och satte oss i en park med det lilla gäng som var kvar från vår Kiwi-buss, innan vi gick till lite olika barer. Det var tyvärr inte så mycket folk ute den natten men vi hade kul ändå! 

Igår morse (måndag) var det dags att checka ut, hoppa på den gröna bussen igen och åka vidare. Kändes väldigt vemodigt faktiskt, älskade verkligen Queenstown och är så glad att vi hade en hel vecka där. Bästa stället, framför allt om man gillar äventyr haha. 
Vi åkte mot vackra Lake Tekapo (ytterligare en isblå glaciärsjö) för att vara där över en natt. Lake Tekapo är känd för det otroligt blåa vattnet och för att det är en fantastisk stjärnhimmel där när nätterna är tillräckligt klara. På vägen dit stannade vi vid Lake Pukaki som också var riktigt fin, dock var det lite mulet då så det blåa vattnet blev inte lika tydligt tyvärr. 
Väl framme i Lake Tekapo checkade vi in, bakade nutellabrownies (!) och gick en sväng nere vid sjön. Kvällen blev inte så mycket med, vi var sååå trötta efter veckan i Queenstown så vi gick och lade oss tidigt. 

I morse ringde klockan vid 5.45 då jag och Lisa (framför allt jag) fått för oss att vandra upp på Mount John för att titta på soluppgången. Som sagt, inte riktigt kloka. Vi traskade upp på berget i ungefär 45 min i mörkret och jävlar vad jobbigt det var. Och blåsigt! Mt John är tydligen ett av de blåsigare ställena i Nya Zeeland och jotack, det kan vi intyga. Vi trodde det skulle ta längre tid att gå upp, så vi fick vänta i ungefär en halvtimma innan solen väl gick upp. Sysselsatte oss med att försöka iscensätta Lejonkungen (kolla instagram(kolla instagramkontot @detstoraaventyret_ haha) och lära oss Mulan-låten. Det var kul. 

Ännu roligare när solen väl gick upp. Sååå himla vackert med sjön och alla berg runtikring. Så värt att gå upp och gå promenaden upp, ett riktigt nyp-mig-i-armen-ögonblick. 

Vi lämnade Lake Tekapo vid niotiden och kom fram till Christchurch lite efter lunch. Möttes av spöregn och en stad som liknar en enda stor byggarbetsplats. Det beror framförallt på alla jordbävningar som är här. Den som kom för 5 år sedan och totalförstörde staden satte verkligen sina spår då de fortfarande försöker återuppbygga allt som det var. Hemskt att se!

Efter en lång promenad i regnet till mataffären och en sväng i ett köpcenter är vi tillbaka på hostelet igen. Christchurch suger i jämförelse med Queenstown, det finns verkligen inget att göra här haha. Men vi är visserligen så trötta så det gör inte så mycket. 
Lisa hade frisörsalong inne på toan med en kökssax för en stund sen, det var rätt kul haha. Nu ska vi fixa lite middag: nudlar. Som vanligt. Vill aldrig mer se en nudel när jag kommer hem. Sedan blir det filmkväll med popcorn och gänget - "vi som blev kvar" från Kiwibussen: jag, Lisa, Aimee, Becky, Tim, Dan, Marco och Thomas. Mys!
Imorgon åker vi till Kaikoura för att simma med delfiner. ÄNTLIGEN! 

Puss gänget! /Majsen 











Allmänt | |
Upp