Hobbiton och Mauri

Godmorgon godmorgon! 


I måndags åkte vi från Waitomo på morgonen och första stoppet var inget mindre än Hobbiton! Varken jag eller Maja är jättefan av Sagan om Ringen-filmer eller Hobbit. Men vi kunde ju inte missa att åka dit när vi ändå är på Nya Zeeland! Och vi ångrar inte att vi åkte dit! Det var så pittoreskt och gulligt. 
Vi alla på bussen fick en guidad tur genom Hobbiton, riktigt intressant att lyssna på hur dom har gjort filmerna och alla bakgrundshistorier både kring böckerna och filmerna. 

Efter drygt två timmar där åkte vi till Rotourua (orter med konstiga namn fortsätter). Där hade vi bokat in en tur till en Mauri-by där vi skulle få lära oss lite mer om deras kultur, samt få en jättefin middag. Mauri är alltså Nya Zeelands ursprungsbefolkning som lever kvar på många ställen runt om i landet.  

Vi kom dit vid sju på kvällen och det första som händer är att vi va med i en välkomst-ceremoni. Under tiden när vi kollade på den fick man inte skratta, le, knappt ens röra sig. Allt handlade om att visa respekt, då dom gör väldigt roliga miner och dansen ska vi inte ens tala om. Det var svårt att hålla sig för skratt om jag säger så!  

Vi gick sedan en rundvandring i byn där dom visade hur olika grejer gick till och varför dom gjorde det. Riktigt intressant att lyssna och se på. 
Efter en stund fick vi gå in i ett stort hus och kolla på en jättebra show som alla i byn deltog i. Så duktiga på att sjunga och spela instrument. Vi var så imponerade! 
 
Efter showen var det dags för middag, eller en gigantisk buffé för att vara exakt. 
Allt från lamm, sötpotatis, kyckling, sallader, skaldjur, bröd, morötter och vanlig potatis, olika såser och massa olika efterrätter. Det var så gott med riktig mat, första gången vi åt så god mat på flera veckor, om inte till och med månader. Saknar kött, potatis och sås! Det vill jag ha när vi kommer hem mamma❤️ 

Vid tio på kvällen åkte vi tillbaka Rotourua och somnade på stört. Vi var båda helt slut efter en fullspäckad dag! 


Puss och kram 




















Allmänt | |
Upp